Gerookte gevlochten zalm

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 15:09

Benodigdheden

 

Bereidingswijze

Normaal rook je de zalm met huid maar wij roken hem deze keer zonder. Zout (pekel) de zalmzijde dmv de zalmzijde in een schaal te plaatsen en deze te bedekken met een laag zout. Laat de Zalmzijde hier 12 uur in staan, spoel vervolgens de zalm af en dep hem goed droog. Plaats de afgespoelde zalmzijde in de koelkast voor 12 uur om te drogen. Na dit proces is de zalm gereed om te roken, maar eerst snijden we de zalm in 4 gelijke stroken over de lengte vd zalm. Leg de 4 stroken naast elkaar op een rookplankje Pak de 4 bovenste uiteinden en doe hier een prikker door zodat deze bij elkaar blijven, vlecht daarna de 4 stroken aan elkaar (let op niet te strak) Eenmaal gevlochten kan hij gerookt worden. probeer je bbq of rookton tot een maximum van 80 graden op te stoken en rook de zalm tot een kern tempratuur van 52 graden celcius. Ondertussen maak je de Mango candy bacon. Smeer een aantal stroken bacon in de Saus guru Mango Cinnamon saus en een lekkere laag bruine suiker, gaar deze indirect op de bbq totdat ze mooi crispy zijn. Laat de candy bacon afkoelen en hak dan fijn, smeer je gerookte zalm in met de Saus Guru Mango Cinnamon saus en besprenkel dan de fijngehakte bacon erover.

Eet smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.