Lamskroon

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 15:03

Ingrediënten:

  • 2x Lamsrack 800 gr p/stuk
  • Kruiden naar keuze
  • 1 Paprika
  • 1 Ui
  • 1 Courgette
  • 1 Mango
  • Pineapple chutney (wij gebruikten die van Saus Guru)

 

Ongeveer genoeg voor 8 personen, wanneer je het als onderdeel gebruikt van een volledig gerecht.

 

Bereidingstijd: 

Voorbereiding 45 min

Bereiding 45 min tot 60 min

 

Eerst gaan we de racks schoonmaken, dat houd in dat we een groot deel van het vet netjes weg snijden en de botjes schoonmaken. Al het vlees eraf zodat we ze straks netjes kunnen inpakken. Het vlies laten we aan de binnenkant zitten.

 

Verwarm je Q alvast voor op 140 graden indirect grillen en als je de racks verder schoon hebt gaan we het kroontje maken. We zetten ze rechtop tegen elkaar in een cirkel met de vlieskant naar buiten. Dan pakken we binddraad en binden we ze strak, één onder de botten en één halverwege het vlees. Daarna gaan we ze inrubben met een rub naar keuze. Rub ze lekker in en leg ze dan aan de kant zodat de smaken goed het vlees in kunnen trekken, daarna leg je ze aan de kant. Mocht ie niet voldoende vast zitten kan je er voor kiezen om beide buitenste beetjes aan elkaar vast te binden. Nu die vast zit als een kroon gaan we de botjes verpakken in aluminium, ieder botje apart.

 

We gaan nu alle groenten snijden in blokjes van 5 bij 5 mm en mixen het lekker door elkaar in een skillet. De mango snijden we in iets grotere blokjes en zetten we in een schaaltje terug de koelkast in. Ondertussen is de Q ook wel warm, als hij stabiel is zet je het kroontje en de skillet erop. Doe je probe in het dikke gedeelte van je kroon en sluit het deksel. Blijf wel af en toe in je groente roeren, want we willen niet dat deze aanbranden.

 

Als de kern van de kroon op 55 graden zit pak je hem eraf en laat je hem 2 tellen rusten. Zet de kroon vervolgens op een bord, mix je mango door het groente mengsel, en vul de binnenkant af met dit mengsel, top het af met een eetlepel pinneaple chutney. Leg nog een paar stukjes mango los op het bord en Eet smakelijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.