Oester van de Bbq met oesterboter

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 15:04

Ingrediënten voor de oesterboter

  • 300 gram roomboter
  • 50 gram donker bruine basterd suiker
  • 2 koffielepel La Morena gesneden chipotle peper
  • 1 gergrilde jalapeno peper
  • 3 tenen knoflook (liefst gerookt)
  • 2 koffielepel  Lee Kum Kee Chili Garlic
  • Snuf grof zeezout
  • 15 gram bourbon Jack Daniels

 

Oesters

Ongeveer 15 – 20 verse oesters

 

Je begint met de boter klaar te maken, zorg dat ie goed op kamer temperatuur is voor je er aan begint!

 

Boter luchtig slaan met een keukenmachine met garde of een elektrische handmixer. Met de hand kan ook, maar dan moet je beste spierballen hebben of willen kweken 😉 Luchtig slaan betekent eigenlijk de boter opkloppen, je zal zien dat de boter zoals wij dat noemen luchtiger wordt.

 

Dan doe je 1 voor 1 de ingrediënten erbij. LET OP: Als laatste de Jack Daniel’s en deze heel voorzichtig erdoor laten druppelen. Dit doe je heel voorzichtig omdat vet en alcohol niet zo makkelijk samengaan. Doe je dit te snel zal de boter in de schift kunnen schieten en dat zou zonde zijn van de moeite.

 

Nu je de boter klaar hebt, ga je door naar de oesters. Dit is een vies en lastig klusje maar op de juiste manier kan het heel makkelijk zijn. Pak een oestermesje of een platte schroefdraaier een werkhandschoen en een theedoek.

 

Verse oesters zitten nog mooi dicht, staat er wel een open check dan even of hij weer dicht gaat wanneer je hem open tilt. Gebeurt dit niet en begin je hem al te ruiken, gooi deze dan alsjeblieft weg. Je wil namelijk geen verkeerde oester eten.

 

Zoek het scharnier van de oester en zet daar de punt van je schroevendraaier tussen, vervolgens wrik je hem langzaam open. Het deksel trek je er vervolgens af, je ziet nu een schelp met je oester. De oester zit nog vast, spoel hem even af onder de koude kraan. Als je dit gedaan hebt snij je de oester los van de schelp en leg je hem in de schelp aan de kant. Want we gaan ze in de schelp grillen.

 

Als je alle oesters open hebt, doe je een bolletje boter er in en leg je ze op ge gril. Dit kan zowel indirect als direct gedaan worden. Wij hadden de kamado nu tussen de 175 – 200 graden

 

Wanneer de boter mooi gekaramelliseerd is, is je oester klaar

 

Eet smakelijk!!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.