Drunken Muffin Stoofperen

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 15:07

ingrediënten 

  • 3 gestoofde peren
  • 2 eetlepels bruine rum
  • 300 gram suikerbrood
  • 200 gram slagroom
  • 250 gram volle melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract

benodigdheden

  • muffin bakblik
  • kernthermometer
  • bbq met deksel

 

Instructies

Stook de bbq op tot een temperatuur van 180 graden indirect. Snij het suikerbrood en de stoofpeertjes in blokjes. Doe dan de melk, room, suiker, eieren en vanille extract in een kom en roer dit door tot de suiker is opgelost. Giet dan drie vierde van het mengsel bij de suikerbrood blokjes. Meng alles goed door en laat een minuut of 5-10 staan. Voeg dan de rest van het mengsel toe en de stoofpeertjes en doe hierbij 2 eetlepels bruine rum. Verdeel dit over de mufffinvormpjes van het muffin bakblik. Zet deze op het rooster van de bbq en laat 30/35 minuten erin staan tot deze mooie goudbruin zijn. Je kan met de thermometer checken of hij klaar is, hij is klaar als de kern 90/95 graden heeft bereikt. Laat nog even 10 minuten afkoelen en serveer met een bolletje ijs.

Eet smakelijk!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.