Gegrilde kip van de Braai

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 23:33

Onze vriend van de winkel Kornelis Ekkelenkamp aka "The Red Braaimaster" heeft wederom een heerlijk receptje voor jullie gemaakt. Hele kip op het spit bereid op de Homefires Braai. Heerlijk van smaak, krokante huid en supper sappig

Gegrilde kip van de HomeFires Braai

Voor dit recept heb je een rotisserie nodig. Dit kan boven een vuurtje zijn of op je kamado. Maar in dit geval gebruiken wij het spit van homefires welke speciaal voor de braai is.

Je hebt nodig:

  • 2 kippen van ongeveer 1 kg per stuk.
  • Je favoriete Rub / Kruidenmix.
  • Een Braai of BBQ

Leg de kippen een nacht van tevoren onafgedekt in de koelkast. Dit zorgt ervoor de dat huid mooi droog wordt en extra krokant zal zijn na bereiding. Steek de Braai ruim op tijd aan want het duurt meestal wel een 30 tot 40 minuten voordat je genoeg kooltjes hebt om het hele spit te voorzien van houtskool. Smeer vervolgens de kippen in met je favoriete Rub. Spies de kippen vervolgens aan het spit, en hang het spit in de motor. Je kan een vlees thermometer plaatsen in het dikste gedeelte van de borst. Of aan de binnenkant van de dij. Je kan ook na ongeveer 35 minuten met een losse thermometer bepalen wanneer de kip klaar is. Zorg voor voldoende houtskool onder het spit, en laat de kip net zolang aan het spit tot deze 68 graden kern temperatuur bereikt heeft. Haal de kip van het spit (verbrand je handen niet) en leg de kip vervolgens 10 minuten te rusten op een snijplank alvorens je de kip aansnijdt.

Lekker als bijgerecht zijn geroosterde groente en geroosterde aardappeltjes uit de braai ’oven’ dit is erg makkelijk, je doet de groente mix in een braadslede en giet een flinke scheut olie over je groente. Vervolgens strooi je royaal kruiden / rub over de groente en deze schuif je als de kip aan het spit gaat onder in de braai oven.  Na ongeveer 45 minuten zijn de groente gaar en mooi geroosterd. Eet Smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.