Zalm van de plank op de Braai

Gepubliceerd op 10 februari 2021 om 10:50

Onze vriend van de winkel Kornelis Ekkelenkamp aka "The Red Braaimaster" heeft weer een heerlijk receptje voor jullie gemaakt. Zalm van de plank bereid op de Homefires Braai. simpel maar ooh zo lekker voor bij de borrel

Voor dit recept heb je nodig:

  • Een zalmplank welke je kan bevestigen boven een vuurtje of aan je Braai / BBQ.
  • Een zijde verse zalmfilet. Maat 4/5 past vaak perfect.
  • Je favoriete kruidenmix
  • Een sinaasappel

Leg de zalm op de plank met de huidzijde tegen de plank aan. Strooi royaal je kruidenmix over de zalm. Snij de sinaasappel in dunne plankjes en leg deze op de zalm. Plaats vervolgens de klem over de zalm en maak hem goed vast.

Plaats vervolgens je zalm boven een vuurtje / BBQ  of voor de vuurbox vd braai. De zalm is gaar als deze 52 – 55 graden is. Je kan de zalm de laatste 10 minuten evt ook nog even aflakken met een mooie bbqsaus, bijvoorbeeld de honey mustard van blues hog of de royal umami van saus guru. Laat de zalm nog even aan de zijkant vd braai rusten voordat je de klem verwijderd.

Erg lekker bij de borrel met een simpel stukje stokbrood. Eet smakelijk


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.